V pátek večer jsem chystala dezerty pro víkendové návštěvy – moje nejoblíbenější Tiramisu a Cheesecake. Oba jsem už pěkných pár měsíců nedělala, navíc nová trouba, tak jsem byla docela zvědavá, jak se vše povede :-).
Oba naštěstí dopadly na jedničku, i když byl trochu problém se sýrem… manžel prostě koupil něco jiného v dobré víře, že mi tím vylepší recept :-). Ale i tak to bylo super. K dortíčkům byly ještě čerstvé jahody, maliny a borůvky.
CHEESECAKE
Korpus: 4 balení sušenek Bebe dobré ráno – mléčné, asi 40g másla rozpustit -> sušenky rozmlátit paličkou na maso už v pytlíčcích, vysypat do dortové formy, na to nalít rozpuštěné máslo, promíchat a uplácat na dno lžičkou.
Dort: 400g Philadelphia sýra nebo Lučiny nebo Lučiny nadýchané (jak jsme zkusili včera), 3 vejce, kůra z citronu, 120g moučkového cukru -> vše smíchat a nalít na korpus.
Pečení při 150st, dokud se nepřestane „třepat“. Hmota musí trochu ztuhnout. Po vychladnutí na lince dát přes noc do ledničky.
TIRAMISU
Smícháme 2 mascarpone, 2 žloutky, 100g moučkového cukru se sněhem ušlehaným ze 2 bílků. Do misek se dají piškoty namočené do kávy s amaretem, na to mascarpone, znovu piškoty a znovu mascarpone. Vychladit do lednice přes noc, před podáváním někdo sype kakaem, já třeba ne. 🙂
Enjoy!
Oba dva vypadají naprosto dokonale!
Děkuju, no byly dobré, tentokrát se to fakt povedlo 🙂