Bagetky s kozím sýrem a karamelizovanou broskví

Jeden tip na občerstvení pro návštěvy 😉

Karamelizované ovoce mě hodně baví :-). Po první zkušenosti s hruškami jsem teď dala na pánev broskve. A k nim se mi líbí chuť kozího sýra, protože se sladkým ovocem jde hezky dohromady, no a meduňka a bazalka jen tak na posyp…

Postup:

Bagetu nakrájejte na kolečka a dejte na chvíli usušit do trouby nebo opečte v toustovači. Do pánve (ideálně keramické) dejte 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce balzamikového octa, 2 lžíce šťávy z broskví (pokud budete karamelizovat zavařené) nebo 1 lžíci agáve sirupu (pokud máte čerstvé ovoce). Vše v pánvi zamíchejte a začněte zahřívat, přidejte ovoce a nechte chvilku probublat. Do pánve můžete také přidat pár listů bazalky nebo meduňky. Kompotované ovoce chce jen prohřát a hrajete si dál s konzistencí omáčky – dá se přidat pár lžic vody, jestliže chcete řidší. Záleží také, jak moc sladkou omáčku chcete -můžete přidat i šťávu z kompotu. Syrové ovoce chce cca 15min, aby změklo, takže na probublávání budete rozhodně podlívat vodou. Mezitím vyndáte bagetky z trouby nebo toustovače, ještě vlažné potřete kozím sýrem  – ideálně taková ta tvarohová konzistence, a nakrájíte si bazalku s meduňkou na posypání. Když máte ovoce s omáčkou hotové, dáte kousky broskví na jednotlivé kolečka bagetky a vše zasypete bylinkami a pokapete omáčkou.

Bon Appétit! 😉

 

Advertisements
Příspěvek byl publikován v rubrice Jídlo se štítky , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

3 reakce na Bagetky s kozím sýrem a karamelizovanou broskví

  1. Alizia napsal:

    To vypada uzasne!

  2. Sedmi napsal:

    ty mi delas chute teda 😀

  3. Jen se po nich zaprášilo 😀

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s