Krevety

Můj jednoduchý tip na přípravu krevet 😉.

Co potřebujete?

Krevety – pokud koupíte vařené, stačí je opláchnout, pokud syrové, povařte je v osolené vodě než budou krásně růžové. Pro tři lidi bereme 500g balení.
Rajčátka na větvičce – drží u sebe. Jinak si dejte jakákoliv cherry rajčata.
Tři stroužky česneku, olivový olej, provensálské koření, trocha vody.

Jak na to? 

Uvařené nebo opláchlé krevety nechte okapat. Mezitím dejte na pánev s širším dnem (ne wok) trochu oleje a začněte restovat rajčata – ta na větvičce se líp obracejí 😉, špetku provensálského koření a česnek nakrájený na plátky. Když oboje trochu povolí, přidejte pár lžic vody a krevety, uberte teplo pod pánví a nechte jen probublávat. Po pár minutách krevety obraťte. Uvidíte, jak se vypaří voda, trochu si jí tam nechte, udělá se z ní šťáva na polití krevet.

Co ke krevetám? 

Stačí čerstvá bageta. My máme rádi i rozmačkané a osolené avokádo. Nebo orestujte zeleninu. Včera jsme měli jako dezert zralý ananas.

Tak to zkuste a dejte vědět, jak vám chutnalo!

Ahoj, Pavla 😉


Příspěvek byl publikován v rubrice Jídlo se štítky , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Log Out / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Log Out / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Log Out / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Log Out / Změnit )

Připojování k %s